Kínai import nehézségei

 • Import folyamata

  A kínai import egy nagyon virágzó ágazata a kereskedelemnek, azonban ahány pozitív oldala, annyi buktatója is lehet. A nem körültekintő választás számos aggodalmat okozhat a megrendelő számára. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a megoldás a logisztikai folyamatok precíz szervezésében zajlik. Hatalmas terhet ró a vállalkozások vállára a termék felkutatása, a hosszas külföldi telefonhívások és levelezések, és ekkor a szállítás még nem is kapcsolódott be az alapvetően hosszú folyamatba.

  Kínai import - a termék felkutatásától a leszállításig

  Amikor egy vállalat eldöntötte, hogy mit szeretne Kínából importálni Magyarországra, az első dolog, hogy elkezdi felkutatni a lehetséges (legolcsóbb és legjobb minőségűnek vélt) terméket. A vállalat ilyenkor az internet segítségére, és az azon található fotókra támaszkodik. Ez már rengetegszer generált problémát, hiszen a kép nem mindig tükrözi a valóságot. Az általunk megbízott kint tartózkodó kollégák azonban képesek ellenőrizni az árut, legyen szó minőségről, raktározott árukészletről, vagy adott esetben a gyártás folyamatáról. Itt a személyes kapcsolat egyben egy bizalmi tényező is, hiszen meggyőződhetünk arról, hogy a cég valóban megfelelően működik.

  A termék felkutatása során a kínai import egyik legégetőbb kérdése a mennyiség, és az ehhez kapcsolódó szállítás. A legtöbb kínai vállalat csak nagyobb mennyiségben hajlandó terméket gyártani az Európai piacra. Nekünk azonban olyan kiváló (az évek során kialakult) kapcsolataink vannak, ahol bizonyos esetekben nem lehet probléma néhány karton vagy doboz beszerzése sem.

  A végső ár

  A legnagyobb tévedés azt feltételezni, hogy a kínai import csak a termék alapárából, szállítási költségből és adott esetben vámköltségből áll. Sokan elfelejtik azokat a fontos tényezőket, mint például az áru biztosítása, környezetvédelmi regisztráció, termék díj, és még sorolhatnám az ide tartozó „fix” költségeket. Számtalanszor felhívjuk az ügyfeleink figyelmét ezek jelentőségére, így ezek számításba vételével mi egy pontos és megbízható kalkulációt készítünk számukra.

  A kínai import nehézségei

  A különböző típusú angol nyelvhasználatban számtalan buktató rejlik. Az egymás mellett elbeszélés olyan későbbi problémákat generál, amely a megrendelő számára kedvezőtlen hatással lehet. A probléma felmerülhet a szállítási kérdésekben, a megrendelés teljesítésével és határidőkkel kapcsolatosan is. Hosszú évek tapasztalatával és több ezer megrendeléssel a hátunk mögött elmondhatjuk, hogy ismerjük a kínai import minden buktatóját, így elkerülhetők a későbbi kellemetlenségek.

  Tapasztalt csapatunk nem csak a megfelelő termék kiválasztásában, hanem a döntések előkészítésében, a szállítási folyamat lebonyolításában és felügyeletében is segítséget nyújt. Az elhatározás után, a kínai importtal kapcsolatban felmerülő kérdésekben is szívesen adunk tanácsot.

 • Piackutatás

   

  Piackutatás

   

  Amikor egy vállalkozás az első saját kínai beszerzés mellett dönt, a mai világban az interneten fellelhető lehetőségekkel próbálkozik először. (alibaba, made-in-china)

  Szinte minden terméket egy kis gyakorlattal megtalál rajta, majd el kezdődik egy kapcsolat felvétel, levelezés, információ gyűjtés.

  A gyakorlatban ez úgy zajlik, hogy már egy közepes gyártónál is 8-10 erre a feladatra alkalmazott kolléga fog válaszolni.

  A valóság viszont az, hogy ezek a kollégák az esetek döntő többségében nem értenek az általuk felkínált termékhez és komolyabb műszaki kérdésekre nem is tudnak válaszolni.

  És még az is egy komoly problémát jelent, hogy nagyon kevesen beszélnek és kommunikálnak angol nyelven. Fordító programot használnak. Amennyiben a feléjük írt levél is így készül, mert a megrendelő sem beszéli az angolt, akkor már egész érdekesen alakulnak ezek a beszélgetések, egyeztetések.

  A következő jelentős kockázatot az jelenti, hogy amennyiben a kínai gyártó, kereskedő tudja, hogy a külföldi vevőnek nincs helyi ügynöke vagy képviselője akkor igazából semmi sem fogja attól eltántorítani, hogy késedelembe essen a gyártással, avagy nem a megbeszélt minőséget adja át a szállítónak. Tisztelet a ritka kivételnek, de ez sajnos nagyon sokszor meg történik.

   

  A Sikeres beszerzés kulcsa a helyi képviselet

   

  Rendelkezünk Kínában helyi képviselettel. A legjelentősebb „kereskedő városokban” jelen vagyunk. Ami azt jelenti, hogy mi a megrendelő igényét közvetlenül az eladó felé személyesen, nyelvi nehézségek nélkül tudjuk közvetíteni. A Kínai eladó, amikor szembesül azzal, hogy az áru átvételkor lesz minőség ellenőrzés, akkor már nem fog próbálkozni azzal, hogy a minőséget nem tartja, más csomagolást készít. Vagy már az elején eldől azzal a kapcsolat felvétel, hogy nem vállalja a gyártást, megrendelést. (az az alibaba-n egy eladó sem fogja írni)

   

  A piackutatás a kínai beszerzés alap köve

   

  A piackutatás során a megrendelő igényeit vesszük alapul. Megfelelő-e neki a gyártó által már használt csomagolás vagy saját egyedi csomagolást szeretne. Mennyiségi kérdések tekintetében el tudja-e fogadni, hogy egy kicsivel magasabb az ár, de a minimum rendelhető mennyiség lényegesen kisebb, vagy kedvezőbb áron de többet rendel. A termék minőségével kapcsolatban is egyeztetünk a gyártóval. A kínai gyártó mindig azt a minőséget gyártja amit a megrendelő igényel. 

   

   

  Vegye igénybe piackutatási szolgáltatásunkat!

   

  Kínai kollégáink személyesen felveszik az Ön igényei alapján több gyártóval a kapcsolatot.

  Az alábbiakat tudjuk vállalni:

  • Minta vagy leírás alapján felkeresünk 8-10 lehetséges gyártót/kereskedőt.
  • Beszerezzük a termék leírásait, fotóit,
  • Egyeztetjük a gyártási időket, árakat és a szállítási lehetőségeket,
  • Kiszámoljuk Ön helyet a teljes bekerülési költséget vám ügyintézéssel együtt.
  • Kérésre minta darabot szerzünk be,

   

  Ön azzal foglalkozzon, amihez ért a piackutatást bízza ránk.

   

 • Tavaszünnep Kínában

  Megkezdődött a kínai holdújév!

 • Teljeskörű ügyintézés

  Kínai import

  Kínai import során a nem körültekintő választás számos problémát okozhat a megrendelők számára. A kínai import sikeressége a logisztikai folyamatok precíz szervezésén múlik. A termék felkutatása, a hosszú, külföldi telefonhívások és levelezések, illetve a szállítással kapcsolatos információk egyeztetése hatalmas terhet ró a vállalkozások vállára. Cégünk elsődleges célja megkönnyíteni ezen problémák megoldását.

  Termék kiválasztás – kínai import

  Amikor egy vállalat eldöntötte, hogy milyen terméket szeretne Kínából importálni, első feladatként elkezdi felkutatni az árban és minőségben megfelelő terméket. A cégek ekkor általában csak az internetre, illetve az ott található fotókra és információkra támaszkodhatnak. A kép azonban sajnos nem mindig tükrözi a valóságot.

  Megbízható kapcsolatok – kínai import

  A cégünkkel kapcsolatban álló, Kínában tartózkodó kollégák feladata az áruk ellenőrzése, legyen szó akár a minőségről, akár a raktározott árukészletről, vagy adott esetben a gyártási folyamatokról. A személyes kapcsolat valójában egy bizalmi tényező, hiszen meggyőződhetünk arról, hogy a cég valóban megfelelően működik, illetve az interneten található információk helytállóak.

  Kommunikáció – kínai import

  Az idegennyelv használatából eredő meg nem értés olyan későbbi problémákhoz vezethet, amelyek a megrendelő szempontjából kedvezőtlenek lehetnek. Probléma merülhet fel a szállítással, a megrendelés teljesítésével vagy a határidőkkel kapcsolatosan. Többezer megrendeléssel a hátunk mögött elmondhatjuk, hogy ismerjük a kínai import minden olyan szegmensét, amelyre különös figyelmet kell szentelnünk a problémamentes import érdekében.

  Forduljon hozzánk bizalommal!

  Tapasztalt csapatunk nem csak a megfelelő termék kiválasztásában, hanem a döntések előkészítésében, a szállítási folyamat lebonyolításában és felügyeletében is segítséget nyújt. Tekintse meg szolgáltatásainkat és tegye fel kínai importtal kapcsolatos kérdéseit munkatársainknak!

 • Termék felkutatása

  Amikor egy vállalat eldöntötte, hogy mit szeretne Kínából importálni Magyarországra, az első dolog, hogy elkezdi felkutatni a lehetséges (legolcsóbb és legjobb minőségűnek vélt) terméket. A vállalat ilyenkor az internet segítségére, és az ott található fotókra támaszkodik. Ez már rengetegszer generált problémát, hiszen a kép nem mindig tükrözi a valóságot. Az általunk megbízott kint tartózkodó kollégák azonban képesek ellenőrizni az árut, legyen szó minőségről, raktározott árukészletről, vagy adott esetben a gyártás folyamatáról. Itt a személyes kapcsolat egyben egy bizalmi tényező is, hiszen meggyőződhetünk arról, hogy a cég valóban megfelelően működik.


Kapcsolat

Bármilyen kérdése merült fel munkánkkal vagy szolgáltatásainkkal kapcsoltban, forduljon hozzánk bizalommal!

Merkovits Gergő

Kereskedelmi igazgató

Email: gary@importmegoldasok.hu
Tel: 06-30-164-1894

Konyecski Imre

Ügyvezető igazgató

Email: kimi@importmegoldasok.hu
Tel: 06-70-948-3003

Kíván csatolmányt feltölteni?
Igen
Nem
Húzza ide a fájlokat! Tallózás
Elküld
Kínai Import

Dolgozz velünk!

Fontos Önnek a biztos és jó megélhetés? Dolgozzon Velünk! Részletekért érdeklődjön munkatársainknál!

Kínai Import