Piackutatás folyamata

 • Piackutatás

   

  Piackutatás

   

  Amikor egy vállalkozás az első saját kínai beszerzés mellett dönt, a mai világban az interneten fellelhető lehetőségekkel próbálkozik először. (alibaba, made-in-china)

  Szinte minden terméket egy kis gyakorlattal megtalál rajta, majd el kezdődik egy kapcsolat felvétel, levelezés, információ gyűjtés.

  A gyakorlatban ez úgy zajlik, hogy már egy közepes gyártónál is 8-10 erre a feladatra alkalmazott kolléga fog válaszolni.

  A valóság viszont az, hogy ezek a kollégák az esetek döntő többségében nem értenek az általuk felkínált termékhez és komolyabb műszaki kérdésekre nem is tudnak válaszolni.

  És még az is egy komoly problémát jelent, hogy nagyon kevesen beszélnek és kommunikálnak angol nyelven. Fordító programot használnak. Amennyiben a feléjük írt levél is így készül, mert a megrendelő sem beszéli az angolt, akkor már egész érdekesen alakulnak ezek a beszélgetések, egyeztetések.

  A következő jelentős kockázatot az jelenti, hogy amennyiben a kínai gyártó, kereskedő tudja, hogy a külföldi vevőnek nincs helyi ügynöke vagy képviselője akkor igazából semmi sem fogja attól eltántorítani, hogy késedelembe essen a gyártással, avagy nem a megbeszélt minőséget adja át a szállítónak. Tisztelet a ritka kivételnek, de ez sajnos nagyon sokszor meg történik.

   

  A Sikeres beszerzés kulcsa a helyi képviselet

   

  Rendelkezünk Kínában helyi képviselettel. A legjelentősebb „kereskedő városokban” jelen vagyunk. Ami azt jelenti, hogy mi a megrendelő igényét közvetlenül az eladó felé személyesen, nyelvi nehézségek nélkül tudjuk közvetíteni. A Kínai eladó, amikor szembesül azzal, hogy az áru átvételkor lesz minőség ellenőrzés, akkor már nem fog próbálkozni azzal, hogy a minőséget nem tartja, más csomagolást készít. Vagy már az elején eldől azzal a kapcsolat felvétel, hogy nem vállalja a gyártást, megrendelést. (az az alibaba-n egy eladó sem fogja írni)

   

  A piackutatás a kínai beszerzés alap köve

   

  A piackutatás során a megrendelő igényeit vesszük alapul. Megfelelő-e neki a gyártó által már használt csomagolás vagy saját egyedi csomagolást szeretne. Mennyiségi kérdések tekintetében el tudja-e fogadni, hogy egy kicsivel magasabb az ár, de a minimum rendelhető mennyiség lényegesen kisebb, vagy kedvezőbb áron de többet rendel. A termék minőségével kapcsolatban is egyeztetünk a gyártóval. A kínai gyártó mindig azt a minőséget gyártja amit a megrendelő igényel. 

   

   

  Vegye igénybe piackutatási szolgáltatásunkat!

   

  Kínai kollégáink személyesen felveszik az Ön igényei alapján több gyártóval a kapcsolatot.

  Az alábbiakat tudjuk vállalni:

  • Minta vagy leírás alapján felkeresünk 8-10 lehetséges gyártót/kereskedőt.
  • Beszerezzük a termék leírásait, fotóit,
  • Egyeztetjük a gyártási időket, árakat és a szállítási lehetőségeket,
  • Kiszámoljuk Ön helyet a teljes bekerülési költséget vám ügyintézéssel együtt.
  • Kérésre minta darabot szerzünk be,

   

  Ön azzal foglalkozzon, amihez ért a piackutatást bízza ránk.

   


Kapcsolat

Bármilyen kérdése merült fel munkánkkal vagy szolgáltatásainkkal kapcsoltban, forduljon hozzánk bizalommal!

Merkovits Gergő

Kereskedelmi igazgató

Email: gary@importmegoldasok.hu
Tel: 06-30-164-1894

Konyecski Imre

Ügyvezető igazgató

Email: kimi@importmegoldasok.hu
Tel: 06-70-948-3003

Kíván csatolmányt feltölteni?
Igen
Nem
Húzza ide a fájlokat! Tallózás
Elküld
Kínai Import

Dolgozz velünk!

Fontos Önnek a biztos és jó megélhetés? Dolgozzon Velünk! Részletekért érdeklődjön munkatársainknál!

Kínai Import