Tengeri szállítás

 • Szállítási Információk

  Tengeri szállítás

  A tengeri szállítás a legolcsóbb, viszont a leglassabb szállítási mód. Akár egész konténernyi, avagy gyűjtő szállításról beszélünk.
  20″ konténer 28m3
  40″ konténer 58m3
  40HQ konténer 68m3
  Tranzit idő: 28-45 nap
  Az ár hétről-hétre változhat, így konkrét összköltséget az elhajózás előtti két hétben tudunk adni.

  Vasúti szállítás

  Akár egész konténernyi, avagy gyűjtő szállításról beszélünk.
  20″ konténer 28m3
  40″ konténer 58m3
  40HQ konténer 68m3
  Az ár hétről-hétre változhat, így konkrét összköltséget az elhajózás előtti két hétben tudunk adni.
  Az ár magasabb, mint a tengeri szállítás esetében, viszont a tranzit idő 22-24 nap

  Légi szállítás

  A légi szállításnál megkülönböztetünk kis csomag, vagy nagyobb, akár 1-4m3 mennyiséget.
  A kis csomagokat a DHL, FedEX, TNT nemzetközi cégekkel a legoptimálisabb szállítatni.
  A nagyobb szállítmányt tranzit gépekkel szállítjuk.
  Az ár folyamatosan változik terheltségtől függően.
  Tranzit idő: 4-10 nap

  Az áru fedélzetre rakása előtt megversenyeztetünk 3 számunkra bevált szállítmányozót és a legkedvezőbb ajánlatot választva megbízzuk a megfelelő szállítmányozót a szállítás teljeskörű ügyintézésével és biztosítást is kötünk a szállítmányra.

  Szállítmányozás előtt több – korábban bevált szolgáltató ajánlata közül választjuk ki az Ön számára legkedvezőbbet.

 • Vámkezelés

  KÍNAI import - szállítás

  A szállítás egy kulcsfontosságú kérdés a kínai import során. Az önálló raktár fenntartása számos előnnyel jár. Közel van a Shanghai-i kikötőhöz, így az ide begyűjtött áruk könnyen és gyorsan elindíthatóak a kész konténerekben, ahol tengeri szállítással folytatja útját a megrendelőhöz.

  A legnépszerűbb - tengeri szállítás

  A kínai import során az egyik legjellemzőbb szállítmányozási eszköz a tengeri, teljes konténeres, azaz FCL szállítás. A megrendelések óriási része érkezik ezzel a szállítási móddal, hiszen költséghatékonyabb, mint a vasúti vagy a légi fuvar. Amennyiben a konténer nem telik meg, viszont a szállítást el kell indítani (legyen szó egy sürgős esetről), úgy LCL szállítási opcióról beszélünk, ez ismertebb nevén a gyűjtő szállítás.

  A tengeri szállítás a kínai import során jellemzően így alakul:

  Mint említettük, a hajózás egy költséghatékony szállítási mód, mégis ez tart a leghosszabb ideig. A következőkben leírjuk, hogyan is néz ki egy kínai import, tengeri szállítással.

  Első feladat, hogy el kell juttatni a konténert a telephelyről a felrakó helyre, ami a jelenlegi szállítási mód esetében a kínai kikötő lesz. A kikötőben a konténert felpakolják a hajóra, majd innen indul útnak Európa más kikötői felé. A telephelytől való indulástól a konténer felpakolásáig körülbelül 7-10 nap telik el.

  Miután a hajó elindult a kínai kikötőből, a terv szerint több állomáson keresztül rakodhat ki és be. Ez határozza meg azt, hogy mennyi idő telik el a felrakó és a végállomás között. Ezt átlagosan 25-35 nap közé lehet saccolni. Vannak olyan hajók, amelyek megállás nélkül közlekednek Európába, ezek általában drágábbak, hiszen kevesebb árut szállítanak. Rajtunk kívülálló okok is befolyásolhatják a kínai import időtartamát, ez lehet egy kikötői sztrájk, vagy más vis major.

  Az Európai kikötőből a legoptimálisabb szállítási eszköz a vasúti áruszállítás. Ekkor a konténereket vasúti kocsikon helyezik el, majd ez továbbítja az árut a célországba, több ország érintésével. Az optimális szállítás alatt itt a költséghatékonyságot és gyorsaságot is értjük. A Budapestre történő szállítás egy vasúti átrakodás esetében körülbelül 1 hetet vesz igénybe. A szállítási folyamat ezen részén történik meg a vámkezelés is.

  A vámkezelés kínai import estében

  A vámkezelés egy olyan procedúra, amely minden termék esetében más és más. A legfontosabb szabályok közé tartozik az Uniós szabványoknak való megfelelés. A vámkezelés vizsgálata során előfordul, hogy bekapcsolódik fogyasztóvédelem is, akik a nem megfelelőség esetén megakadályozzák a termék forgalomba helyezését. Ez pedig nem kívánt akadályokat és nehézségeket görget a cég elé. Minden esetben felhívjuk a figyelmet ennek fontosságára, de az eltérő esetekben mindig felmerülnek újabb kérdések.

  Nem árt néhány alapvető kérdést is tisztázni. Egyes termékek esetében számítani lehet fokozott ellenőrzésre, amelyet a vámhatóság elektronikus rendszere bizonyos kockázati profilok alapján állít fel. Minden esetben felkészítjük a megrendelőt a kínai import esetén előforduló kockázatokra, megvizsgáljuk a termék és a cég megfelelőségét.


Kapcsolat

Bármilyen kérdése merült fel munkánkkal vagy szolgáltatásainkkal kapcsoltban, forduljon hozzánk bizalommal!

Merkovits Gergő

Kereskedelmi igazgató

Email: gary@importmegoldasok.hu
Tel: 06-30-164-1894

Konyecski Imre

Ügyvezető igazgató

Email: kimi@importmegoldasok.hu
Tel: 06-70-948-3003

Kíván csatolmányt feltölteni?
Igen
Nem
Húzza ide a fájlokat! Tallózás
Elküld
Kínai Import

Dolgozz velünk!

Fontos Önnek a biztos és jó megélhetés? Dolgozzon Velünk! Részletekért érdeklődjön munkatársainknál!

Kínai Import