A kínai import egy nagyon virágzó ágazata a kereskedelemnek, azonban ahány pozitív oldala, annyi buktatója is lehet. A nem körültekintő választás számos aggodalmat okozhat a megrendelő számára. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a megoldás a logisztikai folyamatok precíz szervezésében zajlik. Hatalmas terhet ró a vállalkozások vállára a termék felkutatása, a hosszas külföldi telefonhívások és levelezések, és ekkor a szállítás még nem is kapcsolódott be az alapvetően hosszú folyamatba.

Kínai import - a termék felkutatásától a leszállításig

Amikor egy vállalat eldöntötte, hogy mit szeretne Kínából importálni Magyarországra, az első dolog, hogy elkezdi felkutatni a lehetséges (legolcsóbb és legjobb minőségűnek vélt) terméket. A vállalat ilyenkor az internet segítségére, és az azon található fotókra támaszkodik. Ez már rengetegszer generált problémát, hiszen a kép nem mindig tükrözi a valóságot. Az általunk megbízott kint tartózkodó kollégák azonban képesek ellenőrizni az árut, legyen szó minőségről, raktározott árukészletről, vagy adott esetben a gyártás folyamatáról. Itt a személyes kapcsolat egyben egy bizalmi tényező is, hiszen meggyőződhetünk arról, hogy a cég valóban megfelelően működik.

A termék felkutatása során a kínai import egyik legégetőbb kérdése a mennyiség, és az ehhez kapcsolódó szállítás. A legtöbb kínai vállalat csak nagyobb mennyiségben hajlandó terméket gyártani az Európai piacra. Nekünk azonban olyan kiváló (az évek során kialakult) kapcsolataink vannak, ahol bizonyos esetekben nem lehet probléma néhány karton vagy doboz beszerzése sem.

A végső ár

A legnagyobb tévedés azt feltételezni, hogy a kínai import csak a termék alapárából, szállítási költségből és adott esetben vámköltségből áll. Sokan elfelejtik azokat a fontos tényezőket, mint például az áru biztosítása, környezetvédelmi regisztráció, termék díj, és még sorolhatnám az ide tartozó „fix” költségeket. Számtalanszor felhívjuk az ügyfeleink figyelmét ezek jelentőségére, így ezek számításba vételével mi egy pontos és megbízható kalkulációt készítünk számukra.

A kínai import nehézségei

A különböző típusú angol nyelvhasználatban számtalan buktató rejlik. Az egymás mellett elbeszélés olyan későbbi problémákat generál, amely a megrendelő számára kedvezőtlen hatással lehet. A probléma felmerülhet a szállítási kérdésekben, a megrendelés teljesítésével és határidőkkel kapcsolatosan is. Hosszú évek tapasztalatával és több ezer megrendeléssel a hátunk mögött elmondhatjuk, hogy ismerjük a kínai import minden buktatóját, így elkerülhetők a későbbi kellemetlenségek.

Tapasztalt csapatunk nem csak a megfelelő termék kiválasztásában, hanem a döntések előkészítésében, a szállítási folyamat lebonyolításában és felügyeletében is segítséget nyújt. Az elhatározás után, a kínai importtal kapcsolatban felmerülő kérdésekben is szívesen adunk tanácsot.


Kapcsolat

Bármilyen kérdése merült fel munkánkkal vagy szolgáltatásainkkal kapcsoltban, forduljon hozzánk bizalommal!

Merkovits Gergő

Kereskedelmi igazgató

Email: gary@importmegoldasok.hu
Tel: 06-30-164-1894

Konyecski Imre

Ügyvezető igazgató

Email: kimi@importmegoldasok.hu
Tel: 06-70-948-3003

Kíván csatolmányt feltölteni?
Igen
Nem
Húzza ide a fájlokat! Tallózás
Elküld
Kínai Import

Dolgozz velünk!

Fontos Önnek a biztos és jó megélhetés? Dolgozzon Velünk! Részletekért érdeklődjön munkatársainknál!

Kínai Import